کارهای ساختمانی مطابق با بندهای 12-1-3-1 ، فصل 12 مقررات ملی ساختمان ، به هر گونه ساخت و ساز ساختمان های دائمی ، دائمی ، توسعه ، تخریب ، حفاری ، تعمیر ، بازسازی ساختمان ها اشاره دارد و غیره و مدیریت عملکرد. ساختن این افراد بسیاری از افراد در ساخت كنفرانس ها مشاركت دارند و هر كدام دیدگاه یا مدل خاص خود را دارند و نقش و مسئولیت های هر كدام را اگر با استادان و تنظیم وظایف. مواظب خودت نباش و خسارات وارده به اشخاص دیگر اعم از اشخاص یا اموال طبق قوانین مختلف پرداخت خواهد شد.
در نظر بگیرید که قوانین مربوط به ایمنی شغلی در حین تمرین در چارچوب دو آیین نامه ای به نام آیین نامه حمایت از کنفرانس های آموزشی ساختمان و فصل دوازدهم قانون ملی ذکر شده است. قوانین ، قوانینی برای روشنفکران و نظرات حقوقی است. وظایف و انطباق مورد بحث قرار گرفته است. تفسیرهای این یادداشت براساس مباحث حقوقی ملی است و تصمیم و تصمیم نهایی با نظارت بر قوانین مربوط به حفاظت از سایت های ساختمانی اتخاذ می شود.
شغل درگیر:
مالکیت شغلی: شخصی حقیقی یا حقوقی است که مالک یک سایت ساختمانی را به طور قانونی مالک یا نماینده وی است.
مالک: شخص عادی یا حقوقی ای که یک یا چند کارمند را در ساخت و ساز ساختمان استخدام می کند ، اعم از پیمانکار (ساخت و ساز) ، پیمانکار فرعی یا صاحب مشاغل.
سازنده (مجری): شخص حقیقی یا حقوقی دارای پروانه کار است و طبق قراردادی با کارفرما مسئول انجام عملیات ساختمانی است. اصطلاح “پیمانکار اصلی” در آیین نامه حفاظت از سایت ساختمانی به همان سازنده یا پیمانکار اشاره شده در مقررات ملی ساختمان اشاره دارد.
پیمانکار: یک شخص حقیقی یا حقوقی به عنوان پیمانکار فرعی یا پیمانکار فرعی است که طبق قرارداد کتبی با سازنده ، مسئول انجام بخشی از مراحل ساخت است.
مهندس ناظر: شخص حقیقی یا حقوقی دارای پروانه کار و نظارت بر حسن اجرای عملیات ساختمانی.
وظایف و مسئولیت های قانونی:
در مباحث مقررات ملی ساختمان ، به ویژه در مباحث دو و دوازده و همچنین آیین نامه های مربوط به حفاظت از کارگاه های ساختمانی ، وظایف مربوط به ایمنی در کارگاه های ساختمانی به هر یک از افراد مربوطه اختصاص یافته است که باید به آنها توجه شود.
ماده 12-1-3-10 ماده 12 آیین نامه ملی ساختمان بیان می دارد كه كارفرما طبق قرارداد كتبی مسئولیت ایمنی شغلی ، بهداشت و حفاظت از محیط زیست را به مبتكر (مجری یا پیمانكار اصلی) واگذار می كند. همچنین در بند 12-1-5-1 ، سازنده (مجری یا پیمانکار اصلی) موظف به حفظ و اطمینان از ایمنی در کارگاه ساختمانی است و به همین ترتیب در بند 4-4-4 ویرایش دوم مقررات ملی ساختمان ، با رعایت اصول ایمنی و حفاظت کارگاه و مسائل زیست محیطی به بندر واگذار شده است. از طرف دیگر ، ماده 4 آیین نامه حفاظت از کارگاه ساختمانی نیز به این مورد اشاره می کند و صریحاً می گوید: “هنگامی که کارفرما متعهد می شود تمام عملیات ساختمانی را از ابتدا تا انتها تا پیمانکار انجام دهد ، پیمانکار مسئول اجرای مقررات” این مقررات در کارگاه خواهد بود کار”.
مهندس ناظر مطابق تعریف قانونی و وظایف مشخص شده فردی صالح است که باید از نظر انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه ، نقشه ها ، حساب های فنی و مقررات ملی ساختمان بر عملیات عملیاتی ساختمان تحت نظارت آنها نظارت کند. در پایان کار ، انطباق عملیات عملیاتی ساختمان با اسناد فوق الذکر تأیید می شود.
بنابراین مهندسان ناظر ساکن کارگاه نیستند و نظارت آنها فقط برای نظارت است و در صورت مشاهده نقص یا بی نظمی در مقررات ملی ساختمان باید گزارش خود را به مقامات ذیصلاح ارسال کنند. با توجه به موضوع این تفاهم نامه و وظایف ایمنی تحمیل شده بر مهندسان ناظر ، می توان به بند 12-1-5-8 ماده 12 آیین نامه ملی ساختمان اشاره کرد: “مهندس ناظر بر اجرای مفاد این ماده در عملیات ساختمانی نظارت می کند و در صورت مشاهده مواردی. در تعارض با این مشکل ، باید سازنده (مجری یا پیمانکار اصلی) را کتباً مطلع کرده و مرجع رسمی ساختمان را مطلع سازد. خطر حادثه به کارفرما ، اداره کل تعاون ، کار و مراقبت های اجتماعی و سازمان مجوزهای ساختمانی گزارش شده است.
نتیجه:
با توجه به موارد قانونی فوق الذکر و صریحاً ماده 3 تا 6 آیین نامه حمایت از کارگران ساختمانی مصوب وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، مسئولیت مستقیم اجرای مقررات فوق مطابق با مواد 91 و 95 قانون کار بر عهده کارفرما است. به عنوان پیمانکار اصلی یا پیمانکار فرعی ، و درصورتی که تمام یا بخشی از کار به پیمانکار اصلی یا جزئی واگذار شود ، این مسئولیت به نام منتقل می شود و صاحب اثر مسئول هماهنگی بین آنها و در بندهای 12-1-5-1 تا 12-1- 5-4 مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان ذکر شد.
بنابراین ، به طور خلاصه ، می توان گفت که “مسئولیت مستقیم حفظ ، حصول اطمینان و اجرای مقررات ایمنی در کارگاه های ساختمانی به عهده کارفرما یا سازنده (پیمانکار یا پیمانکار اصلی) است و مهندسان ناظر فقط نقش نظارتی دارند و آنها مسئول گزارش به موقع هستند”.
توصیه ها:
بعضاً مشاهده می شد که برای توصیف وظایف و مسئولیت های قانونی در این زمینه تفسیرهای مختلفی انجام می شود و بیشتر مهندسان ناظر مسئول جبران خسارات ناشی از حادثه در کارگاه ساختمانی تحت نظارت خود به دلیل ناآگاهی یا عدم ارائه به موقع گزارش های ایمنی به مقامات مربوطه می باشند. اکثر مردم معتقدند که در حوادث ایمنی فقط کارفرما و ناظر مسئولیت دارند و این در صورتی است که مسئولیت اصلی با کارفرما و پیمانکار باشد ، بنابراین توصیه می شود مهندسان ناظر به این مهم توجه کنند و آنها همیشه بررسی و بازدید کنند. تکرار پروژه ها از موارد تحت نظارت ، موارد عدم رعایت موارد ایمنی در کارگاه های ساختمانی به مرجع صدور پروانه (شهرداری ها) ، اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و سازمان نظام مهندسی ساختمان در استان و در آخر یادآوری آن فقط اخذ تعهد کتبی از کارفرما یا پیمانکار توسط مهندسان ناظر آنها را از عهده مسئولیت بر نمی دارند و مسئولیت مدنی ناشی از فعالیت حرفه ای و وظیفه عمومی مهندسان ناظر همچنان پابرجاست.